amintiri din vacanta: sovata vs borsec

acuma, daca ma intrebati ce am cautat la borsec sau la sovata, pe banii mei si fara sa fiu reumatic sau ‘afectios’ de alte boli, o sa va raspund in doi peri: ca nu-s nici atit de sanatos pe cit par si ca am fost melancolic si impins de la spate de amintirile din copilaria comunista.
am fost la borsec in 1983, in 1987. la sovata am fost, cred, prin 1985-’86. in ambele cazuri, in taberele scolare, care se organizau ‘pe vremuri’ pentru copii de muncitori, tarani si (mai putin) intelectuali sau ‘cadre de conducere’.
atunci mi s-a parut extraordinar de frumos. mai ales ca prima iesire mai departe de casa a fost la borsec (eram in clasa a doua).
asa ca, mai mult curios sa vad ce mi-a placut mie acolo am purces intr-o calatorie de o zi de la subcetate (locul ‘bazei’ de vacanta) la borsec, via gheorghieni. mi-am rupt masina in doua pe un drum de 20 km pe care i-am facut in 2 ore (plin de gropi, e putin spus) plus alti 40 facuti in 15 min, in speranta ca merita.
ce am gasit acolo? nu comentez:cu inima strinsa, dupa doua zile am efectuat aceeasi excursie de rimembar la sovata. aici a fost ceva mai bine. statiunea aia e vie, e curata, are o gramada de turisti (chiar daca multi sint din republica moldova), ai si ceva optiuni de distractie. aici am facut ceva mai putine poze, pentru ca am fost ocupat cu altele, asa ca va trebui sa ma credeti pe cuvint.ce sa fac eu acum? sa trag ‘semnale de alarma’ ca turismu’ romanesc e de cacat? sa ma organizez precum baietii de la catavencu si sa lansez vreo operatiune ‘salvati borsecul’, cu hoarde de pensionari asmutiti catre ‘frumoasele meleaguri harghitene romanesti’ unde ii asteapta nu rock si bere ci apa minerala si slagaroaie cu dan spataru, mirabela dauer sau angela similea?!

3 raspunsuri la “amintiri din vacanta: sovata vs borsec

  1. Da, cam trist daca te uiti la cladiri. Peisajele puse mai jos si lacul ala plin cu oameni sunt imbietoare/ atragatoare/ frumoase.
    Cu siguranta, sunt locuri care au fost neglijate si nu s-a investit. De’ nu e Valea Prahovei sa se ingramaneasca tot Bucuresteanu’cu bani sa ridice o casoaie.

  2. Buna ziua.Si e├║ am fost ca copil in tabara aceasta.Tin minte ca beiam apa care mirosea foarte urit.Am avut vreo 7 anii.Anul 1988 mi se pare.Am umblat si LA scoala acolo a fost un invatator foarte batrn si calm.Acasa la parinti am si poza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.