Jul 14

mai avem nevoie si de iarba!

pentru cei care vor sa se faca antreprenori de succes, iata cum poti da lovitura in 3 pasi simpli:
pasul 1 : inchireizi un parter (spatiu comercial) pe bulevardul decebal (bucuresti, sector 3);
pasul 2: deschizi o cafenea in spatiul cu pricina;
pasul 3: deschizi o terasa pe jumatate din latimea trotuarului din fata spatiului inchiriat. banuiesc ca e gratis (e domeniu public, ce plm!). cind zic terasa includ aici structura de rezistenta din lemn, pereti ocb, geamuri si acoperis;
pasul 4: ingradesti spatiul verde situat intre trotuar si carosabil din fata terasei si pui acolo niste iarba/gazon, 2-3 copacei, o fintina arteziana sau o figurina luminata cu leduri, dupa gust;
pasul 5: dublezi (sau chiar triplezi) spatiul terasei extinzandu-te pe spatiul verde mai sus mentionat; cand zic ca te extinzi pe spatiul verde inseamna ca razi primul strat de pamint cu iarba cu tot si infiintezi fie un pod de scanduri fie pavaj cu dale, dupa inspiratie. pe care amplasezi mobilierul de terasa.

recapitulam: platesti chirie pentru 10 mese, operezi cel putin 40 (10 in interior + 10 pe terasa + 20 pe terasa de pe spatiul verde). grabiti-va, va spun din sursa sigura ca inca mai exista spatii de inchiriat la strada, cu trotuar si spatiu verde in “dotare”. daca se termina, e un pic de loc si pe bulevardul burebista, aflat in imediata apropiere.
in tot acest timp, cei care locuiesc in zona platesc impozite iar o parte din bani se duc pe amenajarea so intretinerea spatiilor verzi. bineinteles cu ce ramane dupa reamenajarea bulevardului unirii

Jun 12

agramatica

cum am vazut eu in filmul “Urzeala Tronurilor” aseara la hasbeo o replica care (sic!) mi-a placut (citez aproximativ):

batrinetea iti ofera un numar nesfirsit de ironii

asa m-am trezit dis de dimineata scriind “aduce-ti” in loc de “aduceti” pe o retea sociala intr-un post care se dorea foaaaaarte profi.

oarecum in aceeasi ordine de idei, tot de la teve aseara, intr-o emisiune cu academicieni, cineva il intreaba pe intiiul academician al tarii care este cifra (sublinierea mea!) preferata a domniei sale. raspunsul, 33 (treizecisitrei), ma consoleaza. mai ales ca bausem 2 (doua) beri si m-am prins imediat!

later edit: inca o dovada de prosteala e ca postul asta s-a intitulat initial “anagamatica” in loc de “agramatica”. profesoarele mele de romana din generala si liceu s-ar sinucide probabil daca ar vedea in ce hal am ajuns.

May 28

despre geamuri sparte

daca te loveste nenorocirea ca pe mine si ti se sparge geamul la masina (sau parbrizul, fereasca marele sofer!) n-ai alta solutie decit sa o iei la talpa prin cotloanele bucurestiului ca sa afli cit te costa distractia. prezenta online pe aceasta nisa e varza. sau tandari. gugle nu te ajuta decit sa afli niste numere de telefon si niste adrese. pretul in nici un caz. daca au sau nu produsul pe care il cauti nici atit. iar daca completezi vreun formular sau faci vreo programare online, astepti mult si bine vreo confirmare telefonica sau altcumva.
care-o fi misterul?

May 26

exercitiul democratic

am votat ieri la europarlamentare. e prima data cind merg la vot dupa 12 ani. habar n-am de ce am facut-o de data asta, si ce e trist e ca nu-mi amintesc de ce am votat nici data trecuta. nu mai zic ca habar n-am ce alegeri erau si pe ce am pus stampila. de data asta poate ca am vrut sa-i arat noii generatii ca asa se face. mda, noua generatie are doar vreo 15 luni si desi sint sigur ca i-a placut nu cred ca a inteles mare lucru. la fel ca si mine.
nu mai votez demult din convingere. mai exact din 1996. am constatat ca la urma urmei, cum zicea un clasic, nu conteaza cine voteaza ci doar cine numara voturile.

Apr 28

Patricia, you’re brakin’ my heart!

get shit doneapropos de asta:

buna ziua.
astazi s-a prezentat la sediul nostru patricia icxsulescu pentru angajare.
am trimis-o la policlinica pentru medicina muncii si nu s-a mai intors, desi aceasta a efectuat controlul.
in urma discutiei purtate, aceasta mi-a comunicat ca nu mai doreste angajarea intrucat are niste probleme in familie.
multumesc.
XXX, recruiter

Jan 22

good for nothing: western da’ nu prea

constat cu tristete ca n-am cui povesti filmele pe care le vad si-mi plac, si de-aia le pun pe blog, poate se sesizeaza careva sa rezoneze. si da, imi dau seama ca mai toate postarile de pe blogul asta-s despre mine, dar nu ma pot abtine si pina la urma este vorba despre un bolg personal.

care-va-sa-zica despre ce film e vorba de data asta: good for nothing. eh, titlul e oarecum in contradictie cu concluzia filmului. ba’ chiar cu a genului (“western”). cum sa zici despre eroii vestului salbatic ca erau buni de nimic?! super-ul “there’s no place for a lady” parca te atita si mai si. dar asta-i schepsisul pana la urma, si la mine a functionat, poate si pentru ca nu sint neaparat un fan al genului.

nota de pe imdb (6!) e departe rau de sistemul meu de evaluare. e insa de inteles, neavand de-a face cu un film facut de americani si care nu e nici pentru americani.

stiti deja ca mi-e lene sa va povestesc actiunea si ca nu scriu cronici de filme. vreau doar sa va stirnesc curiozitatea, poate cine stie, il vedeti, va place si voua si comentam apoi impreuna. cu intentia declarata de a va face si mai curiosi va mai zic ca e cu o fata (buna) rapita de un flacau (rau) al carui nume nu-l afli deloc nici dupa ce se termina filmul. omu’ (personaj central) nu scoate nici un cuvant in primele 10 minute din film, si daca ar fi sa numeri nu cred sa fiavut mai mult de  25 de replici tot filmul. unde mai pui ca prima data cand deschide gura zice: “my dick ain’t working”.

in concluzie: western si nu prea. umor. fata e buna, desi cam pitipoanca. eroul masculin e cam taciturn si are o problema cu masculinitatea. imaginile sint de vis (filmul e tras in noua zeelanda). recomand.