pe virfuri, episodul 4

2016-07-23 15.05.47pe scurt, doresc sa va comunic ca in uichend am calarit virful parangul mare. nu o fac pentru ca sa ma laud, pentru ca nu am cu ce: 350 de zile pe an sint calare pe canapeaua din sufragerie cu o bere-doua in mina, deci iesirile de acest fel nu ma caracterizeaza. motivul pentru care va scriu aceste rinduri este acela de a va da citeva informatii exacte despre cum se deruleaza o astfel de calatorie, pentru ca ce am gasit eu pe net in etapa de pregatire a acestei iesiri este mai degraba romanta cu parfum sau povestiri la gura sobei (1, 2, etc).

traseul pe care l-am facut noi a fost cabana groapa seaca – varful parangul mare. marcaj: bulina rosie. timp de parcurs 6 ore la urcare, 4 ore la coborare. cu tot cu pauze. distanta parcursa aprox 25 – 30 km (dus-intors, depinde cu ce aplicatie de mobil masori). diferenta de nivel 1300 – 1400 de metri. viteza medie la urcare 2.5 km/h.

se poate face intr-o zi daca esti pregatit sa mergi 10 ore aproape in continuu. totusi, nu va apucati sa faceti medii ca nu are rost. primii 3-4 km sunt de drum forestier, asa ca daca aveti macar un logan, urcati cu el pe aceasta portiune ca sa nu pierdeti vremea. urmeaza apoi apoi 3-3.5 ore de mers intins, pe un traseu relativ lejer (prin padure, pe pasune etc.), o urcare ceva mai solicitanta de vreo 1-1.5 ore, in cea mai mare parte pe bolovani (de mari dimensiuni, deci nu grohotis). 20 de minute de aproape patru labe, adica o catarare in toata regula si 30 min de creasta ceva mai putin solicitanta. pozat indicatorul din virf, odihnit un sfert de ora, coborit inapoi.

alte detalii: am facut poze frumoase. pe cea mai mare parte a traseului nu e semnal de mobil, insa din virf iti poti suna rudele si prietenii ca sa le spui ce tare esti.

febra musculara placuta, va doresc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.