intro: oradea ruleaza

post-uri pe acelasi subiect: sumar executiv* de vacanta, am plecat dar m-am intors


e prima data cind ajung in oradea. inainte de asta habar n-aveam de exemplu, ca oradea e pe malu’ unuia din crisuri. habar n-aveam ca crisul e o apa asa de mare. de fapt, poate demult, la geografie ne-o fi zis cineva. tot ce imi mai aminteam (daca oi fi stiut vreodata ceva) despre oradea erau chestiile citite pe ambalajele produselor marca chemical brothers

nais in oradea: lasind la o parte bazinul hidrografic si fruti freciurile, am gasit oradea bine mersi, in plin avint (mi s-a parut mie) de reconditionare a asset-urilor imobiliare adunate in ultimele doua-trei sute de ani. si din punctu’ asta de vedere, oradienii au cu ce se lauda.

am mincat in oradea: de doua ori, in acelasi loc (ma stiti doar ca-s statornic in ceea ce priveste mincarea), pe undeva prin centru, intr-un loc care se cheama “La Taverna” sau “Taverna”… haios mi s-a parut ospatarul (care nu s-a recomandat, dar nici nu l-am intrebat cum il cheama), aiurit, sirguincios dar lipsit de mijloace intelectuale si usor lent in miscari. bun baiat pina la urma. cred totusi ca a ciupit insa din greu la nota de plata.

sa te dai cu masina in oradea: e relativ un sport periculos, din cauza mixului (general-prezent in romania) numar mare de masini, strazi proaste, soferi agitati.

concluzia dupa primele si singurele doua zile: oradea bate la cur bucurestii, bine de stiut ca optiune de mutare ‘catre vest’.

2 raspunsuri la “intro: oradea ruleaza

  1. ” sa te dai cu masina in oradea: e relativ un sport periculos”

    glumesti, nu??
    atunci rahatul din bucuresti ce mai e??
    daca tu numesti traficul din oradea “sport periculos” atunci cel din bucuresti (care iti mananca ANI din viata) ce ar trebui sa fie ??
    ruleta ruseasca?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.