despre head hunting in romania

acum ceva vreme am primit o ‘propunere de conectare’ (daca se poate zice asa!) pe o retea sociala de la o doamna partener intr-o firma de recrutare. in ‘propunerea’ cu pricina dumneaei mi-a cerut niste date personale de contact sa-mi trimita o propunere de job. desi nu caut activ de lucru in perioada asta si desi nu o cunosc deloc pe doamna cu pricina, am dat curs invitatiei si solicitarii, si la mai putin de citeva ore am primit pe e-mail brief-ul jobului respectiv. care nu ma interesa. in acest din urma e-mail, doamna m-a rugat ca in cazul in care jobul nu ma intereseaza sa-i recomand pe cineva. pina aici nimic spectaculos.

am pierdut (asa cum aveam sa constat mai tirziu) 10 – 15 min sa-i ‘fac rost’ de o recomandare. pentru ca atunci cind recomanzi pe cineva trebuie sa ii ceri acceptul: ‘bai pot sa te recomand pentru cutare job? care e-mail sa ti-l dau? iti dau si numarul de telefon?’ chiar si numai pentru atita efort ma gindeam ca voi primi un reply la mail cu un ‘multumesc’.

sa ma obosesc in continuare sa va mai zic ca nu am primit nici macar un reply cu ‘du-te-n ma-ta fraiere?!’ si sa ma mai obosesc sa va spun ca asta e practica obisnuita in domeniu in romania?! ca in cazul unui refuz de fapt raspunsul se transmite prin non-raspuns?! o singura exceptie am intilnit pina acum, si am tinut neaparat sa ii comunic respectivului recruiter ‘s-o tina tot asa’ pentru ca asta e unul din atributele lui de diferentiere…

chiar asa, stie cineva cum poti sa te ‘deconectezi’ cu cineva de pe o retea sociala?

update: am gasit instructiunile ‘deconectare’ pentru reteaua sociala de care vorbesc. ma simt razbunat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.