o metoda ieftina de petrecut timpul liber e cititul. dupa o anumita varsta, cititul e chiar un somnifer bun. mai ales daca-l combini seara inainte de culcare cu un ceai de sunatoare.
daca vreti sa v-apucati de citit si nu stiti ce, iata o lista de recomandari pe care le-am adunat din diverse recomandari si pe care le-am citit deja sau le am pe lista de to read:
• Bertrand Russel – Why I Am Not a Christian
• Ed Catmull – Creativity, Inc.
• George A. Akerlof, Robert J. Shiller – Animal Spirits
• Andrew F. Crosse – Round About the Carpathians
• Richard H. Thaler – Misbehaving
nu-mi propun sa fac aici vreo recenzie, gasiti despre ele suficienta informatie. pe unele o sa le gasiti si gratis in format electronic, pe altele pe bani. pe unele o sa le gasiti si in librarie in romana, pe altele nu. vreau doar sa fiu sigur ca ati auzit de ele (si) de la mine, daca asta conteaza. mie mi se intimpla uneori sa nu stiu ce sa citesc, si mi-ar prinde bine un sfat ca asta. n-o sa reiau in lista ce v-am prezentat in postari anterioare. in caz ca vreti sa le gasiti si pe astea, dati un select pe categorie si le gasiti. sau vedeti lista cu postari asemuitoare.
ce gasesc curios in cazul meu e ca am inceput sa citesc mai multe carti odata iar asta e un obicei relativ nou pentru. pana acum eram fidel unei singure carti si nu ma apucam de alta pana n-o terminam de citit. ce-o fi insemnind asta?
desi acum incep mai multe carti odata, e trist ca in ultima vreme nu prea le mai termin. asta imi da o senzatie neplacuta, indiferent daca am sau nu scuza probabila ca unele din lecturile aflate in proiect la un moment dat se dovedesc a fi proaste. ce concluzie poti sa tragi de-aici?
oricum ar fi, cred ca obiceiul asta al cititului e unul bun si total nedaunator, chiar daca citesti hard copy sau kindle, coielio sau nietzsche, romane de sven hassel sau carti despre viata lui arsenie boca. dar poate dezvolt alta data subiectul cu beneficiile cititului.
acum va doresc lectura interesanta!